ЧАЙ СИНАП ПЛОД 50 г БИЛЕК
Плодовете от Черен синап съдържат етерично масло, тлъсто масло, белтъчини, слузни и други вещества.
Плодовете от Черен синап се използват като дразнещо средство, което подобрява кръвообращението и дишането.Най-често се използват лапи от Черен сина при простуда, лумбаго, ишиас, ревматизъм. По-рядко Черен синап се консумира смесен с пчелен мед при бронхити и за стимулиране на жлъчната секреция. Използва се за подправка, в производството на горчица, при консервиране на някои зеленчуци и друго.
Опаковката съдържа 50 g плодове от Черен синап.
Указания за употреба:
Лапа се приготвя от равни части счукани или смлени плодове от Черен синап и пшенично брашно, хладка вода и 5-6 капки оцет. Направете гъста каша, като температурата на водата не трябва да надвишава 30оС. Разстелете кашата върху марля.
Поставете лапата от Черен синап през марля до 10 минути за възрастни, а за деца до 5 минути. Кожата трябва да се зачервява без да има болезнено възпаление.
Не дръжте лапата от Черен синап над указаното време, тъй като предизвиква изгаряне. Не употребявайте Черен синап върху кожата в близост до очите. Винаги използвайте прясно приготвена лапа от Черен синап, тъй като съхранението на открито води до отслабване на ефекта.
Смесете 1 чаена лъжичка смлени или счукани синапени плодове със 100 g пчелен мед.
Взимайте по една чаена лъжичка 3 пъти на ден след ядене.
Не употребявайте Черен синап при деца под 6 години, язва на стомаха и дванадесетопръстника, възпаление на бъбреците и белодробна туберкулоза.
Състав: плодове от Черен синап (Sinapis nigrae semen) – 100%.