БИО ЛЕЩА ЧЕРНА БЕЛУГА 500ГР

Безплатна доставка за над 80 лв.
Код
78194
Изчерпано количество

Лещата съдържа много ползени вещества, сред които фолиева киселина, желязо, бета каротин, тиамин, калций,магнезий, витамини РР и В, мед, цинк, хром, йод, натрий и фосфор. Благоприятно повлиява функцията на нервната, сърдечно-съдовата и имунната система. Съвместима е с хранителния режим при диабет. Много подходяща храна за вегетарианци, поради голямото си количество протеини. Един от най-атрактивните сортове леща несъмнено е белугата. Нарича се така, защото по време на готвене зрънцата ѝ, които са черни на цвят, стават лъскави като едноименния хайвер.

Средна хранителна стойност на 100 гр.:

Енергия..............................................405 kcal

Протеини...........................................31 g

Мазнини........................................... 1.9 g

от които наситени киселини.............. 0 g

Въглехидрати.....................................71,43 g

от които захари..................................0 g

Сол.....................................................0 g

Лещата, която е член на семейство бобови и е чудесна, полезна и вкусна храна, която освен всичко води до понижаване на холестерола. Тя помага и на хора, които имат нарушение на нивата на кръвната захар, благодарение на фибрите, които съдържа в себе си. Консумирането на леща води до снабдяване на организма с енергия при стабилизиране нивата на кръвната захар.
Лещата има различни размери и цветове, вариращи от жълто, червено-оранжево,чак до кафяво и черно. Съществува и сорт леща, която е зелена. Най-разпространената и най-евтината леща е кафявата, позната още като континентална и египетска. Тя има по-слаб вкус от другите видове, но е едно от най-предпочитаните ястия в българската кухня. 
Друга много популярна леща е червената, която при термична обработка променя цвета си към златистожълт и характерно се отличава със сладък вкус. Подходяща е за приготвяне на яхнии, супи и пюрета.
Най-скъпият вид леща е зелената леща, наричана още френска леща. Тя се характеризира с месеста структура, с интензивен вкус и твърдост, която остава дори след варене. Този вид леща е перфектна за приготвянето на салати.
 

 

Ползите от био храните не са никак малко. Те са изключително вкусни и здравословни, нямат вредни даобавки, ГМО, антибиотици, пестициди. Тези храни са добри за околната среда, тъй като производителите подхранват почвата и това се отразява освен на самите култури, но също така и на самата екосистема. Органичните храни са богати на витамин C, магнезий, калций и желязо, антиоксиданти, омега 3 и са в състояние да ни предпазят от сърдечно-съдови заболявания и развитие на туморни клетки. 

Напишете вашето мнение
Какво е Вашето мнение за:БИО ЛЕЩА ЧЕРНА БЕЛУГА 500ГР
Вашият рейтинг