БИО-КУЛТ ИНФАНТИС СИМБИОТИК САШЕ Х 16
БИО-КУЛТ ИНФАНТИС СИМБИОТИК САШЕ Х 16
Bio-Kult® Infantis /Био-Култ® Инфантис
Bio-Kult® Infantis е иновативна пробиотична добавка, предназначена предимно за кърмачета и малки деца. Този продукт съдържа точно 7 от най-важните за детската чревна микрофлора щамове живи бактерии, фруктоолигозахариди и Витамин С, необходими за поддържането на здрав чревен микробиом и добър имунитет.
Предимствата на Bio-Kult® Infantis
Подпомагане на здравословното храносмилане и чревната флора: Пробиотичните щамове в Bio-Kult® Infantis могат да помогнат за подобряване на храносмилането, намаляване на запека и насърчаване на растежа на полезни чревни бактерии.
Повишаване на имунитета: Пробиотиците в Bio-Kult® Infantis в комбинация с Витамин С помогнат за засилване на имунната система, което намалява вероятността децата да се разболеят.
Подобряване на цялостното здраве и благополучие: Bio-Kult® Infantis може да помогне за подобряване на цялостното здраве и благополучие при децата, включително модели на сън, настроение и нива на енергия.
Всяко саше Bio-Kult® Infantis съдържа:
1 милиард живи бактерии (1×109 CFU),
950 мг FOS (фрукто-олигозахариди),
12.5 mg Витамин С
Ползите на живите бактериални щамове в Bio-Kult® Infantis са многообразни:
Lactobacillus paracasei PXN® 37™ поддържа здравето на храносмилането чрез поддържане на балансиран чревен микробиом. Може да помогне за намаляване на симптомите на синдрома на раздразнените черва (IBS) и поддържа имунната функция на организма чрез засилване на имунния отговор.
Lactobacillus rhamnosus PXN® 54™ поддържа стомашно-чревното здраве чрез здравословен баланс на полезните бактерии в червата. Може да помогне за намаляване на диарията и симптомите, свързани с някои стомашно-чревни инфекции. Освен това има потенциални ползи за предотвратяване и управление на алергични състояния.
Streptococcus thermophilus PXN® 66™ играе роля в подпомагането на храносмилането на лактозата и може да облекчи симптомите на непоносимост към лактоза. Помага за поддържането на здравословен баланс на чревните бактерии и може да има ползи за имунната система.
Lactobacillus helveticus PXN® 35™ е известен с потенциала си за намаляване на симптомите на тревожност и депресия чрез модулиране на оста черва-мозък. Той поддържа здравето на храносмилането, като подпомага разграждането на лактозата и има потенциални ползи за намаляване на възпалението и поддържане на имунното здраве.
Bifidobacterium breve PXN® 25™ поддържа стомашно-чревното здраве, като предотвратява колонизирането на вредни бактерии в червата. Може да намали симптомите, свързани с диария и други стомашно-чревни неразположения. Освен това, той поддържа имунната система като засилва имунния отговор.
Bifidobacterium infantis PXN® 27™ играе роля в поддържането на здравословен баланс на чревната флора. Подпомага храносмилането, като разгражда въглехидратите и подпомага усвояването на хранителните вещества.
Lactobacillus bulgaricus PXN® 39™ подкрепя храносмилането, като подпомага разграждането на лактозата и спомага за поддържането на балансиран чревен микробиом. Може също така да подкрепи имунната система чрез засилване на механизмите за имунен отговор.
Как се приема Bio-Kult® Инфантис?
От самото раждане. Продуктът е подходящ за кърмачета, бебета и деца - едно саше дневно с или след храна. Подходящ за следните възрастови групи:
Кърмачета: От самото раждане може да се смесва с кърма или адаптирано мляко.
Бебета: От 12 месеца до 3 години, може да се смесва с храна или напитки (вода, мляко, сок).
Малки деца: От 3 години до 5 години може да се смесва с храна и напитки или да се приема директно от сашето.
Специфични предимства на Bio-Kult® Infantis
Не съдържа ГМО, глутен, изкуствени оцветители или ароматизанти
Удобен при пътуване
Не изисква охлаждане
Подкрепен с клинични изследвания
Част от глобално призната гама от продукти, удостоени с множество международни награди
Одобренo за вегетарианци: продуктът е одобрен от Вегетарианското дружество на Великобритания
Информация за алергени
Продуктът може да съдържа следи от мляко и соя, тъй като се използват в процеса на ферментация. Съдържанието е на ниво, което не би повлияло на страдащите от лактозна непоносимост.