БЪРЗ ТЕСТ ЗА COVID-19 АНТИТЕЛА

Безплатна доставка за над 80 лв.
Код
85200
25,00 лв.

Касетата за бърз тест COVID-19 IgG / IgM е имунохроматографски тест със страничен поток за качествено откриване на антитела (IgG и IgM) към новия коронавирус в човешка цяла кръв / серум / плазма. Тестът осигурява помощ при диагностициране на инфекция с нов коронавирус (COVID-19).

 Касетата за бързо определяне на COVID-19 IgG / IgM представлява лента за качествено имунохроматографско откриване на антитела (IgG и IgM) към новия коронавирус в човешка цяла кръв / серум / плазма. Тестовата касета се състои от:

1) червено оцветена цветна подложка, съдържаща антигени на коронавирус с рекомбинантна обвивка на корона, конюгирани с колоидно злато (конюгати на новия коронавирус)

2) нитроцелулозна мембранна лента, съдържаща две тестови линии (IgG и IgM линии) и контролна линия (C линия)

IgM линията е предварително покрита с миши анти-човешки IgM антитела. IgG линия е покрита с миши анти-човешки IgG антитела. Когато достатъчен обем от пробата се нанесе в ямката за проба на касетата, пробата мигрира по капилярен път покасетата. В случай, че в пробата присъстват IgM анти-нов-коронавирус антитела, те се свържат с конюгатите на NCOV2019. След това имуно-комплексът се улавя от реагента, предварително нанесен на IgM лентата, образувайки червено оцветена IgM линия, което показва резултат от положителния тест за коронавирус IgM. В случай ,че в пробата присъстват IgG анти-нов-коронавирус антитела, те се свържат с конюгатите на NCOV2019. След това имунокомплексът се улавя от реагента, предварително нанесен на IgG лентата, образувайки червено оцветена IgG линия, което показва резултат от положителния тест за коронавирус IgG. Липсата на всякакви Т линии (IgG и IgM) предполага отрицателен резултат. Като допълнителна контрола, в областта на контролната линия трябва винаги да се появи цветна линия, която показва, че е добавен подходящ обем от образеца и е осъществено правилно омокряне на мембраната.

Тестът съдържа мембранна лента, покрита с миши анти-човешки IgM антитела и миши анти-човешки IgG антитела на тестовата линия, подложка за оцветяване, която съдържа колоидно злато, свързано с рекомбинантен антиген на нов коронавирус. Количеството тестове е отпечатано върху етикета.

Осигурени материали

Тестова Касета

Листовка

Буфер

Неосигурени материали

Епруветка за взимане на проби

Таймер

Тестова процедура

Оставете тестовото устройство и пробите да се темперират до стайна температура (15-30° C или 59-86° F) преди изпитването.

1. Извадете тестовата касета от запечатаната торбичка.

2. Задръжте капкомера вертикално и прехвърлете 1 капка от пробата (приблизително 10 µl) в ямката за образци (S) на тестовото устройство, след това добавете 2 капки буфер (приблизително 70µl) и стартирайте таймера. Вижте илюстрацията по-долу.

3. Изчакайте да се появят цветни линии. Интерпретирайте резултатите от теста за 15 минути. Не интерпретирайте резултати след изтичането на повече от 20 минути.

Интерпретация на резултатите

Положителен резултат: Контролната линия и поне една тестова линия се проявяват на мембраната. Появата на IgG тестова линия показва наличието на нови коронавирус специфични IgG антитела. Появата на IgM тестова линия показва наличието на нови коронавирусни специфични IgM антитела. И ако се проявят както IgG, така и IgM линия, това показва, че наличието на двете специфични IgG и IgM антитела на коронавирус.

Отрицателен резултат: Една цветна линия се проявява в контролната област (C). В областта на тестовата линия не се появява видима цветна линия. Невалиден резултат: Контролната линия не се проявява. Недостатъчният обем на пробата или неправилните процедурни техники са най-вероятните причини за отказ на контролната линия. Прегледайте процедурата и повторете теста с нова тестова касета. Ако проблемът продължава, незабавно преустановете използването на тестовия комплект и се свържете с местния дистрибутор. 

Качествен контрол

В теста е включена процедурна контрола. Цветна линия, появяваща се в контролната област (С), се счита за вътрешна процедурна контрола. Потвърждава достатъчен обем на пробата, адекватно омокряне на мембраната и правилна процедурна техника. Стандартите за контрол не се доставят с този комплект. Въпреки това се препоръчва положителните и отрицателните контроли да бъдат тествани като добра лабораторна практика, за да се потвърди процедурата на изпитване и да се провери правилното изпълнение на теста. [Ограничения] • Касетата за бърз тест COVID-19 IgG / IgM осигурява единствено качествено откриване. Интензивността на тестовата линия не корелира непременно с концентрацията на антитела в кръвта. Резултатите, получени от този тест, са предназначени само като помощно средство при диагностика. Всеки лекар трябва да интерпретира резултатите във връзка с анамнезата на пациента, физическите находки и други диагностични процедури. Отрицателният резултат от теста показва, че антителата срещу новия коронавирус не присъстват или количеството им е под границата на чувствителност на теста.

[Качествени характеристики на теста]

Точност Обобщени данни за бърз тест на COVID-19 IgG / IgM, както е посочено подолу: По отношение на IgM теста, сравнението на резултатите с RT-PCR. COVID-19 IqM: COVID‐19 IgM RT‐PCR Всичко Положителни Отрицателни CLUNGENE Положителни 67 1 68 Отрицателни 10 89 99 Всичко 77 90 167 Направено е статистическо сравнение между резултатите, които дават чувствителност 87,01%, специфичност 98,89% и точност 93,41% .

Доставка и плащане

Доставката в рамките на България се извършва с куриерски фирми Спиди и Еконт, по избор на купувача:

От куриерска фирма Спиди до адрес на купувача или до офис на куриерската фирма.

От куриерска фирма Еконт до офис на куриерската фирма.

 

Доставка до избрана аптека * 

Безплатна

Покупка на стойност над 80 лв. с ДДС

Безплатна


* Избраните аптеки са в гр. София

 

Speedy при поръчка на стойност до 80 лв.

Спиди    До офис   До адрес
до 1кг     4,69лв     5,69лв
Oт 1кг до 2кг     4,99лв     6,99лв
От 2кг до 3кг     5,99лв     7,99лв
Oт 3кг до 6кг     7,99лв   11,19лв
От 6кг до 10кг   12,99лв   13,29лв
От 10кг до 20кг   13,59лв   19,39лв

**Максимално допустимото единично тегло на пратка е 20 кг

Econt при поръчка на стойност до 80лв (възможност за поръчка само до офис на куриера)

Еконт       До офис
до 1кг          7,99лв
От 1 до 2кг          7,99лв
От 2кг до 3кг          8,19лв
Oт 3кг до 6кг          9,99лв
От 6кг до 10кг        14,99лв
От 10кг до 20кг        15,59лв

**Максимално допустимото единично тегло на пратка е 20 кг

0
Rating:
% of 100
Напишете вашето мнение
Какво е Вашето мнение за:БЪРЗ ТЕСТ ЗА COVID-19 АНТИТЕЛА
Вашият рейтинг