Бърз Антигенен Тест за Covid-19

Безплатна доставка за над 80 лв.
Код
85617
7,90 лв.

Бързият тест за COVID-19 антигени reOpenTest представлява поточно имунологично изследване предназначено за откриване на нуклеокапсиден протеинов антиген от вируса SARS-CoV-2, който причинява COVID-19 в Назофарингеална/орофарингеална натривка, или слюнка от лица със симптоми, на възраст не по-малко от 2 години, за които има по оценка на медицински специалист, съществува съмнение, че са заболели от COVID- 19, както и на лица
с или без симптоми или по други епидемиологични причини, при съмнение за инфекция с COVID-19.
Лицата, за които бързият тест за COVID-19 антигени reOpenTest е положителен, трябва да потърсят консултация и помощ от своя лекар или друг медицински специалист, тъй като може да е необходимо провеждане на допълнителни изследвания и регистриране на положителния тест за целите на общественото здраве. Положителните резултати не означават задължително отсъствие на бактериална инфекция или едновременно инфектиране с други вируси. Лицата, за които тестът е отрицателен, но продължават да имат характерни за COVID-19 симптоми, като висока температура, кашлица и/или задух, може да имат инфекция от SARS- CoV-2 и трябва да потърсят консултация или помощ от своя лекар или друг медицински специалист. Всички резултати от тестовете следва да се съобщават на медицински специалисти и компетентните здравни власти в съответствие с местните, щатски и национални изисквания.
Бързият тест за COVID-19 антигени reOpenTest е предназначен за професионално използване или от професионално обучен потребител, за изследване на друго лице в извънлабораторна среда и по отношение на медицински специалисти – за изследване на друго лице в лаборатории, сертифицирани за извършване на тестове с умерена доили висока сложност, а също и за изследване на пациенти на мястото на провеждане на лечение.

 

Тест -  касета
Епруветка с реактив/ Капачка с капкомер/ Разтвор на реактив
Назофарингеален тампон
Листовка

Вземане и приготвяне на пробите
Допустими видове проби за този реактив: проби от горните дихателни пътища (вкл. фарингеални натривки, назални натривки, назофарингеални проби); проби от долните дихателни пътища (вкл. материал, извлечен от долните дихателни пътища, течност от бронхиална промивка, течност от алвеоларна промивка и проби от биопсия на белодробна тъкан храчка от дълбока кашлица, слюнка*); тъканна култура и други проби.

Процедура за извършване на теста
Извличане на пробата
1. Накапете 10 капки или 400 µl от разтвора с реактива в епруветката за приготвяне на пробата. (или използвайте 400 µl индивидуална опаковка с буфер).
2. Поставете тампона в така приготвената епруветка и я завъртете около 10 пъти за да разтворите колкото се може по-добре пробата в разтвора.

Дейности, свързани с откриването
3. Преди извършване на теста, неотворените реактиви трябва да бъдат оставени да достигнат стайна температура за да може температурите на реактивите да достигнат равновесие.
4. Скъсайте опаковката от алуминиево фолио на обозначеното място, извадете комплекта и го поставете върху чист плот/маса. Накапете директно 4 капки (приблизително 100 µl) от смесения разтвор върху гнездото за пробата и започнете отчитане на времето.
5. Отчетете показаните резултати след 10-20 минути, като резултатите, отчетени след 30 минути нямат клинично значение.

Тълкуване на резултатите
Положителен (+) Появяват се две червени черти. Едната е в тестовата зона (T), а другата – в зоната за качествен контрол (C).
Забележка: Интензитетът на цвета в тестовия регион варира, в зависимост от количеството нуклеокапсиден протеинов антиген на SARS- CoV-2, наличен в пробата. Наличието на бледо оцветена(и) черта(и) в тестовата зона, се приема за положителен резултат.

Отрицателен (-): Появява се само една червена черта в зоната за качествен контрол (C), а в тестовата зона не се появява черта (T).
Невалиден: В зоната за качествен контрол (C) не се появява червена черта. Това показва неправилно извършване на теста, повредена тест-касета или такава с влошено качество.

 

Забележка: Препоръчва се използване на назофарингеална натривка, при използване на други проби, чувствителността е по-ниска, особено при слюнка.

В нелабораторна среда, моля спазвайте указанията.
След вземане на пробата, тестът трябва да бъде извършен през същия ден. В противен случай, запазете пробата, както следва: Съхранявайте при температура 2-8° C не повече от 24 часа; Съхранявайте при -20° C или по-ниска температура до 3 месеца; Съхранявайте при -70°C продължително време, но избягвайте многократно размразяване и замразяване.

 

Доставка и плащане

Доставката в рамките на България се извършва с куриерски фирми Спиди и Еконт, по избор на купувача:

От куриерска фирма Спиди до адрес на купувача или до офис на куриерската фирма.

От куриерска фирма Еконт до офис на куриерската фирма.

 

Доставка до избрана аптека * 

Безплатна

Покупка на стойност над 80 лв. с ДДС

Безплатна


* Избраните аптеки са в гр. София

 

Speedy при поръчка на стойност до 80 лв.

Спиди    До офис   До адрес
до 1кг     4,69лв     5,69лв
Oт 1кг до 2кг     4,99лв     6,99лв
От 2кг до 3кг     5,99лв     7,99лв
Oт 3кг до 6кг     7,99лв   11,19лв
От 6кг до 10кг   12,99лв   13,29лв
От 10кг до 20кг   13,59лв   19,39лв

**Максимално допустимото единично тегло на пратка е 20 кг

Econt при поръчка на стойност до 80лв (възможност за поръчка само до офис на куриера)

Еконт       До офис
до 1кг          7,99лв
От 1 до 2кг          7,99лв
От 2кг до 3кг          8,19лв
Oт 3кг до 6кг          9,99лв
От 6кг до 10кг        14,99лв
От 10кг до 20кг        15,59лв

**Максимално допустимото единично тегло на пратка е 20 кг

0
Rating:
% of 100
Напишете вашето мнение
Какво е Вашето мнение за:АНТИГЕНЕН COVID-19 БЪРЗ ТЕСТ
Вашият рейтинг