ЛАКТУЛОЗА МИП СИРОП 500 МЛ

Безплатна доставка за над 80 лв.
Код
36022
20,10 лв.

Лактулоза-MIP 65 g/100 ml сироп
Lactulose-MIP 65 g/100 ml syrup Лактулоза (Lactulose)

Описание:

Лактулоза-MIP съдържа лактулоза (дизахарид), която не се разгражда от ензимите в тънкото черво и достига неразградена в дебелото черво. Чревните бактерии преработват лактулозата до нискомолекулни органични киселини, които подкиселяват средата и увеличават обема на чревното съдържимо. Това води до стимулиране на перисталтиката (ритмичното свиване на гладките мускули на дебелото черво) и оформяне на меки изпражнения.

За какво се използва Лактулоза-MIP 65 g/100 ml сироп?
Без лекарско предписание за лечение на запек, който не се повлиява от диета и/или друг препоръчан хигиенно-диетичен режим и регулиране на физиологичния ритъм на дебелото черво.

При необходимост от меки изпражнения (хемороидална болест, операции на дебело черво).

За профилактика и лечение на чернодробна енцефалопатия (нарушение на мозъчната дейност при нарушена дейност на черния дроб). В този случай лечението трябва да се провежда под лекарски контрол.

Състав:

Активното вещество е лактулоза. 100 ml сироп съдържат: Лактулоза 65 g, както и фруктоза < 1 g, лактоза < 10 g, галактоза < 15 g.
Другите съставка са: Лимонена киселина (безводна) и пречистена вода.

Начин на употреба:

Освен ако Вашият лекар не е предписал друго, обичайната дозировка е следната:

При запек:
Дозировката се определя индивидуално и зависи главно от тежестта на запека. Обичайно дневната доза, посочена в следната таблица, се разпределя на 1-2 приема.

  Началва дозировка (3-4 дни) Поддържаща дозировка 
Възрастни  10-45 m 10-25 ml 
Деца  7-14 г.  15 ml  10-15 ml
Деца 1-6 г.  10 ml 5-10 ml
Кърмачета 5 ml  5 ml 

По правило дозировката може да се намали след първите няколко дни в зависимост от индивидуалните нужди на пациента. Продължителността на лечение с Лактулоза-МИР 65 g/100 ml сироп е индивидуална.

Лаксативният ефект настъпва 2 до 10 часа след приема на лекарството. Ако дозата е недостатъчна, първата дефекация може да настъпи след 24-48 часа. Ако след първите два дни не настъпи подобрение, може да се опита с по-висока дозировка.

При чернодробна недостатъчност
Дозата трябва да се увеличава постепенно.

Възрастни:
След начална дневна доза от 10-15 ml Лактулоза-MIP 65 g/100 ml сироп, дозата трябва да се увеличи до 30-45 ml, разделена на 3 до 4 приема дневно.

Дозата трябва да се прецизира така, че да се постигне двукратно или трикратно изхождалия на меки изпражнения всеки ден.

Деца:
Не се препоръчва употреба при деца с чернодробни заболявания.

Важно!
Лактулоза-MIP 65 g/100 ml сироп не води до привикване.

Предозиране!
Няма данни за случаи на предозиране. При по-високи от препоръчаните дозировки могат да се появят коремни болки и диария. В такива случаи е достатъчно прекратяване на лечението.

Начин на приложение:
Лактулоза-MIP 65 g/100 ml сироп се приема с неговата мерителна чашка. Когато еднократна дневна доза Лактулоза-MIP 65 g/100 ml сироп е достатъчна за лечение на запека, е установено, че прилагането му сутрин след закуска се понася най-добре.

Допълнителна информация:

Не приемайте Лактулоза-MIP 65 g/100 ml сироп, ако сте:

Свръхчувствителен (алергичен) към някоя от съставките на лекарството;
Ако имате нарушена чревна проходимост (състояние, характеризиращо се със силна коремна болка, висока температура и увредено общо състояние);
Ако имате непоносимост към галактоза;
Ако имате обострени възпалителни стомашно-чревни заболявания (Улцерозен колит, болест на Крон);
Ако имате нарушения във водно-електролитния баланс (изразена загуба на течности и соли)
Обърнете специално внимание при лечението с Гинипрал 0.5 mg

Ако страдате от продължителен запек, Вие трябва да се консултирате с лекар преди за започнете лечение с Лактулоза-MIP 65 g/100 ml сироп, защото това състояние може да бъде симптом на по-сериозно заболяване.

Информация за пациенти, страдащи от диабет и други нарушения на въглехидратния метаболизъм

В 15 ml Лактулоза-MIP 65 g/100 ml сироп се съдържат малко количество лесно-смилаеми въглехидрати (фрукгоза < 1 g, лактоза < 10 g, галактоза < 15 g в 100 ml). Те се усвояват от организма в много малка степен, поради което нямат почти никаква хранителна стойност.)

Поради съдържанието на фруктоза и галактоза, лекарството не трябва да се използва от пациенти с лактазен дефицит, галактоземия и глюкозо-/галактозо-малабсорбционен синдром (вродени състояния, характеризиращи се с нарушения в смилането на въглехидратите).

Деца
При децата посочените по-горе нарушения във въглехидратния метаболизъм може да не са диагностицирани все още, поради което лечението с Лактулоза-MIP 65 g/100 ml сироп при тях трябва да се започне след консултация с лекар.

Други лекарства и Лактулоза-MIP 65 g/100 ml сироп
Лактулозата може да увеличи загубата на еректролити (особено на калий), предизвикана от други лекарства, като диуретици, кортикостироиди и някои антибиотици за лечение на гъбичкови инфекции. Имайте предвид, че намаленото ниво на калий в организма увеличава чувствителността към някои лекарства, особено към сърдечните гликозиди (лекарства за лечение на аритмия и сърдечна слабост).

Лактулозата може да ограничи ефекта на лекарства, чието действие зависи от точно определено ниво на чревна киселинност (напр. производните на 5-аминосалициловата киселина като сулфасалазин и месалазин).

Поради това, кажете на Вашия лекар или фармацевт, ако приемате, или наскоро сте приемали други лекарства, включително такива, отпускани без лекарско предписание.

Лактулоза-MIP 65 g/100 ml сироп с храна и алкохол
Лактулоза-MIP 65 g/100 ml сироп може да се приема по всяко време, независимо от часовете на хранене и прием на храна. По-лесно се приема и усвоява с течности като: вода, плодов сок, чай, кафе, кисело мляко, както и с каши.

Бременност и кърмене
Лактулоза-MIP 65 g/100 ml сироп може да се използва безопасно по време на бременност и кърмене, при условие, че се прилага според указанията.

 

Доставка и плащане

Доставката в рамките на България се извършва от куриерска фирма Спиди до адрес на купувача или до офис на куриерската фирма, според желанието на Клиента.

 

Доставка до избрана аптека * 

Безплатна

Покупка на стойност над 80 лв. с ДДС

Безплатна


* При предварително заплащане с карта. Избраните аптеки са в гр. София и гр. Перник.

 

Speedy при поръчка на стойност до 80 лв.

начин на доставка цена

До адрес

6.99 лв.

До офис на Спиди

4.99 лв.

 

**Максимално допустимото единично тегло на пратка е 20 kg.

0
Rating:
% of 100
Напишете вашето мнение
Какво е Вашето мнение за:ЛАКТУЛОЗА МИП СИРОП 500 МЛ
Вашият рейтинг