Хранителни добавки

Не можем да намерим продукти, отговарящи на селекцията.

Здравето на човек е ключово значение за воденето на пълноценен живот. Важно е организмът да е добре подхранен, за да функционира правилно. За тази цел, освен разнообразното хранене, е добре да му набавим и допълнителни вещества, като хранителните добавки.  

Какво представляват хранителните добавки?

Всички ние употребяваме ежедневно различни продукти в зависимост от вкусовете и предпочитанията ни. Когато човешкият организъм не може сам да си осигури необходимите вещества чрез храната, прибягваме до прием на хранителни добавки. Това са специални продукти, които съдържат в концентриран вид билки, витамини и минерали.

Кога е добре да се приемат?

Ако сте от тези хора, които водят здравословен начин на живот и не искате да допуснете отслабването на организма си, хранителните добавки са вашето решение. Основното им предназначение е да коригират някакъв дефицит и да спомогнат укрепването на имунитета. Оказват благотворно влияние върху ставите, черния дроб и кръвоносните съдове. Жените в менопауза могат да облекчат “топлите и студени вълни”, като започнат прием на подходящия продукт още преди настъпването на този период. Детските мултивитамини, добавките за сън, продуктите за спорт, пробиотиците – всичко това се превръща в част от нашето ежедневие.

Колко време могат да се приемат хранителните добавки?

Част от тях могат да се употребяват целогодишно. Това са продуктите, които по никакъв начин не оказват влияние върху нервната или имунната система, не влияят на производството на хормони и не се складират в организма. Такива са протеините, витамините, минералите и някои аминокиселини. Тяхното предназначение е да допълнят липсите в хранителния ви режим, но в никакъв случай и заместят правилното хранене. Продуктите, които се използват за тренировки, горене на калории, се приемат циклично. Допустимото време за техния прием е до 8 седмици, с 2 до 4 седмици почивка.

Кога е нужна консултация с лекар?

Колкото и безобиден да е на пръв поглед даден продукт, преди да започнете да го приемате, е препоръчително да направите консултацията с личния си лекар. След направени изследвания, той ще ви посъветва необходим ли е допълнителен прием, кои продукти се усвояват по-лесно, каква е препоръчителната дневна доза и колко дълго да ги използвате.

Защо да се доверите на Аптека Нове?

Онлайн аптеката ни ви предлага богато разнообразие от качествени хранителни добавки за всички възрасти и с различно предназначение. Натуралните съставки, които се съдържат в тях, снабдяват организма ни с всички необходими вещества.

В нашия каталог ще намерите всички известни марки, които предлагат високо качество на достъпни за всички цени. Доверете се на Aptekanove.bg, където ще получите професионални мнения и съвети от специалисти за предназначението на всеки продукт, препоръчителен прием, продължителност на употребата и отговор на всички ваши въпроси.