ХОНДРОКОД КОЛАГЕН СИРОП 500МЛ

Безплатна доставка за над 80 лв.
Код
83128
41,55 лв.

Допринася за нормалната функция на ставите, костите, съединителната тъкан, скелетната мускулатура, доброто състояние на кожата, косата и ноктите.

Хондрокод течен колаген 6000 мл. 500 мл. – осигурява пълноценно усвояване на хранителните вещества, необходими за поддържане еластичността и издръжливостта на ставите и сухожилията. Отлично балансираната комбинация от активни съставки спомага за нормалното функциониране на опорно-двигателния апарат, спомага за благоприятното състояние на  косата, кожата и ноктите, както при жените, така и при мъжете.

Действие на основните съставки:

  • Колагенът – е натурален костен протеин и е един от най-често срещаните компоненти в човешкото тяло, отговорен за близо 80% от кожата, мускулите и е необходим за правилното функциониране на съединителната тъкан. Хидролизираният колаген осигурява биодостъпна форма на колаген, която се усвоява лесно от тялото.
  • Глюкозамин сулфат – пoдпoмaгa пpoцecитe нa зapacтвaнe нa paни пo ĸoжaтa, зaбaвя paзгpaждaнeтo нa xpyщялитe и дeйcтвa ĸaтo гpaдивeн eлeмeнт нa пoĸpивнaтa xpyщялнa тъĸaн нa cтaвнитe пoвъpxнocти и ĸocтитe. Глюкозамин сулфат е подходящ за всеки, който иска да поддържа костната си система в оптимално здраве. От особена важност е приемането му от хора, които водят активен начин на живот и практикуват високоинтензивни спортове, защото те са податливи към бързо захабяване на ставите, заради повтарящите се движения, предизвикани от спорта.
  • Хондроитин сулфат – глюкозаминогликан (GAG) – познат още като мукополизахарид – вид съставка, която се свързва с колагена и еластина при образуването на хрущялите. Той  е биологичен полимер, който произлиза от съединителната тъкан и подпомага производството на хрущяли. Хондроитинът поддържа целостта и еластичността на хрущялите.
  • Хиалуроновата киселина – е част от всяка тъкан в тялото, като се намира най-вече в ставната течност, кожата и очите. Тя забавя процесите на стареене, стимулира клетъчната регенерация, предпазва от образуването на бръчки и намалява и изглажда вече съществуващите бръчки.  Поддържа кожната хидратация и подобрява еластичността и. Тя е изключително важен елемент, тъй като от нея зависи безболезненото и гладкото движение на ставите.
  • МСМ (Метилсулфонилметан) влиза в състава на хрущялната тъкан и участва в нейното формиране. МСМ е биодостъпна форма на сяра, която се среща в тъканите на растенията, животните и хората. В човешкия организъм сярата е необходима за протичането на окислителните реакции в клетките, синтеза на колаген, нормалния въглехидратен метаболизъм и за поддържането на киселинно-алкалния баланс. Тя укрепва съединителната тъкан и подобрява стабилността на ставите.  Сярата е необходима за синтеза на кератин – протеин, влизащ в състава на космите, ноктите и епидермиса. Участва в продукцията на имуноглобулини и е важен компонент за формирането на имунната защита на организма.
  • Витамин D3 – подпомага поддържането на нормалното състояние на костите и зъбите, допринася за нормалната костна минерализация и абсорбцията на калций и фосфор в организма. Намалява риска от развитие на остеопорозa, улеснява задържането на калция в костите, чрез редуциране на изхвърлянето му чрез урината. Този витамин се набавя естествено, чрез слънчевата светлина, за това особено през мрачните месеци на годината, когато това е възпрепятствано се препоръчва пиремът на хранителни добавки със съдържание на витамин D.
  • Босвелия – подобрява притока на кръв към ставите при нарушения от спазми на кръвоносните съдове. Разграждането на гликозаминогликаните уврежда ставния хрущял. Босвелия намалява разграждането на гликозаминогликаните и предпазва ставите.

Съставки в дневен прием:

  1. Желатинов хидролизат /хидролизиран колаген/ – 6000 мг.
  2. Аскорбинова киселина – 600 мг.
  3. MSM /метилсулфонилметан/ – 500 мг.
  4. Глюкозамин сулфат – 350 мг.
  5. Хондроитин сулфат – 250 мг.
  6. Хиалуронова киселина – 10 мг.
  7. Пиридоксин хидрохлорид/Вит.В6/ – 10 мг.
  8. Холекалциферол/Вит.D3/ – 10 µg.
  9. Босвелия/Boswellia serrata/ – 46 мг.

Други съставки: консервант – ( калиев сорбат ), ароматизант – ( екзотик – ананас ), фосфорна киселина – ( регулатор на киселинността ), подсладител – ( стевиол гликозиди ) 200mg/l.
Енергийна стойност на 100 ml. – 486 kcal / 2033 ( kj ).

Препоръчителен дневен прием 20 мл.

По желание, дозата може да се разтвори в течност (вода, мляко или плодов сок) за по-добър вкус.

Да се приема заедно с храната! Да се изпива до един месец след отваряне!

Доставка и плащане

Доставката в рамките на България се извършва с куриерски фирми Спиди и Еконт, по избор на купувача:

От куриерска фирма Спиди до адрес на купувача или до офис на куриерската фирма.

От куриерска фирма Еконт до офис на куриерската фирма.

 

Доставка до избрана аптека * 

Безплатна

Покупка на стойност над 80 лв. с ДДС

Безплатна


* Избраните аптеки са в гр. София

 

Speedy при поръчка на стойност до 80 лв.

Спиди    До офис   До адрес
до 1кг     4,69лв     5,69лв
Oт 1кг до 2кг     4,99лв     6,99лв
От 2кг до 3кг     5,99лв     7,99лв
Oт 3кг до 6кг     7,99лв   11,19лв
От 6кг до 10кг   12,99лв   13,29лв
От 10кг до 20кг   13,59лв   19,39лв

**Максимално допустимото единично тегло на пратка е 20 кг

Econt при поръчка на стойност до 80лв (възможност за поръчка само до офис на куриера)

Еконт       До офис
до 1кг          7,99лв
От 1 до 2кг          7,99лв
От 2кг до 3кг          8,19лв
Oт 3кг до 6кг          9,99лв
От 6кг до 10кг        14,99лв
От 10кг до 20кг        15,59лв

**Максимално допустимото единично тегло на пратка е 20 кг

0
Rating:
% of 100
Напишете вашето мнение
Какво е Вашето мнение за:ХОНДРОКОД КОЛАГЕН СИРОП 500МЛ
Вашият рейтинг