УРИМИЛ ФОРТЕ ПЛАСТИРИ НЕВРО Х 7 НАТУРФАРМА

Безплатна доставка за над 80 лв.
Код
86078
23,29 лв.

Уримил Форте Невро пластири са продукт за локална употреба, който може да се прилага както при остри, така и при хронични състояния, засягащи нерви, мускули, стави и сухожилия. Пластирите Urimil Forte Neuro са изработени от нетъкана материя с биологично съвместима, комфортна и недразнеща повърхност, напоена със синергична комбинация от 5 активни съставки:

  • Уридинът е нуклеотид (градивна единица на нуклеинови киселини като ДНК и РНК), който след локално приложение се абсорбира през кожата и води до възстановяване на структурата и функцията на нервите (Hartinger et. al., 2012). Уридин участва в синтеза на РНК, протеини и фосфолипиди, които са ключови за изграждането на клетъчните мембрани и обвивките на невоните. Стимулира възпроизвеждането на нервните клетки и формирането на нови нервни израстъци (Manhães et. al., 2017). Фармакологични изследвания сочат, че уридин ускорява и подпомага невромускулното възстановяване и потиска провеждането на болката в гръбначния мозък.
  • Арника (Arnica montana) е растение от семейство Слънчогледови, което расте основно в Сибир, Централна Европа, Канада и Южна Америка. Основните активни съставки в екстракта от арника са т.нар. сескитерпенови лактони. Най-важен от тях може би е хеленалинът, който има противовъзпалителен (Lyss et. al., 1998), охлаждащ и обезболяващ ефект. Приложен локално екстрактът от арника се използва за лечение на остеоартрит, ревматоиден артрит, успокояване на болката в мускулите, заздравяване на синини, навяхвания и рани.
  • Дяволски нокът (Harpagophytum procumbens) е целогодишно растение, което може да се открие само в Южна Африка и поради тази причина наричан още и африкански здравец. Активните му съставки в екстракта от него имат силно изразен противовъзпалителен и обезболяващ ефект и локалното му приложение води до подобряване подвижността и качеството на живот при пациенти с остеоартрит, ревматоиден артрит, тендинит и болки в кръста (Wegener, 2000; Denner, 2007).
  • Метилсулфонилметан (МСМ) е органично серно съединение, естествен източник на сяра за организма. MSM има висока способност да преминава през клетъчните мембрани и въздейства на различни клетки и тъкани. Приложен локално изглажда и омекотява кожата, повишава енергията, циркулацията и метаболизма и ускорява заздравяването на раните. Има антиоксидантен и противовъзпалителен ефект (Butawan et. al., 2017), които играят важна роля при пациенти с остеоартрит. MSM e ефективен при мускулна болка след физическо натоварване заради доставянето на сяра в съединителната тъкан и предотвратяване локалното възпаление в резултат на микротравмите.
  • Магнезият (Mg) отпуска мускулатурата и намалява болката чрез блокиране на NMDA-рецепторите в нервните клетки. Приложен локално, той преминава през кожата и повишава нивата на магнезий в организма, като тези нива зависят от концентрацията на прилагания препарат и времето на експозиция (Kass et. al., 2017; Chandrasekaran et. al., 2016). Той е кофактор в над 300 ензимни реакции в организма и е важен за контракцията на мускулите, нервната сигнализация и нервно-мускулната проводимост. Ето защо магнезият е важен при лечението на заболявания на периферната нервна система и опорно-двигателния апарат, като значително облекчава симптоми като болка, изтръпване и мравучкане (Na et. al., 2011).

Acrylates Copolymer, Arnica Montana Flower Extract, Harpagophytum Procumbens Root Extract, Vanillyl Buthyl Ether, Disodium Uridine Phosphate, Dimethyl Sulfone, Sodium Chloride, Magnesium Chloride, Phenoxyethanol, Ethylhexylglycerin.

Преди да приложите пластира Уримил Форте Невро, измийте добре ръцете си със сапун и вода. Почистете кожата, за да премахнете всякакви замърсявания, лосиони или масла и подсушете кожата с кърпа. Отстранете защитния слой на пластира и прикрепете с лепкавата страна върху кожата. Използвайте пръстите си, за да се уверите, че пластирът е поставен здраво върху кожата. Не трябва да има неравности или гънки. След прилагане се уверете, че пликът е затворен, за да запазите останалите пластири.
Прилагайте по един пластир Urimil Forte Neuro дневно.
Пластирите са немазни и лесни за поставяне. Те са гъвкави и не се виждат под дрехите. Приятният и слаб аромат на пластира няма да причини пенетрантна миризма.

Не използвайте при алергия към някоя от съставките / Само за външно приложение; Продукт за еднократна употреба / Избягвайте контакт с очите / Не поставяйте върху отворени рани или увредена кожа / Преустановете употребата в случай на свръхчувствителност или дразнене / Пазете от деца.

Доставка и плащане

Доставката в рамките на България се извършва с куриерски фирми Спиди и Еконт, по избор на купувача:

От куриерска фирма Спиди до адрес на купувача или до офис на куриерската фирма.

От куриерска фирма Еконт до офис на куриерската фирма.

 

Доставка до избрана аптека * 

Безплатна

Покупка на стойност над 80 лв. с ДДС

Безплатна


* Избраните аптеки са в гр. София

 

Speedy при поръчка на стойност до 80 лв.

Спиди    До офис   До адрес
до 1кг     4,69лв     5,69лв
Oт 1кг до 2кг     4,99лв     6,99лв
От 2кг до 3кг     5,99лв     7,99лв
Oт 3кг до 6кг     7,99лв   11,19лв
От 6кг до 10кг   12,99лв   13,29лв
От 10кг до 20кг   13,59лв   19,39лв

**Максимално допустимото единично тегло на пратка е 20 кг

Econt при поръчка на стойност до 80лв (възможност за поръчка само до офис на куриера)

Еконт       До офис
до 1кг          7,99лв
От 1 до 2кг          7,99лв
От 2кг до 3кг          8,19лв
Oт 3кг до 6кг          9,99лв
От 6кг до 10кг        14,99лв
От 10кг до 20кг        15,59лв

**Максимално допустимото единично тегло на пратка е 20 кг

Най-продавани от тази категория
0
Rating:
% of 100
Напишете вашето мнение
Какво е Вашето мнение за:УРИМИЛ ФОРТЕ ПЛАСТИРИ НЕВРО Х 7 НАТУРФАРМА
Вашият рейтинг