ВАРТНЕР СПРЕЙ КЛАСИК

рейтинг:
100 % of 100
Безплатна доставка за над 80 лв.
Код
44528
37,50 лв.

ВАРТНЕР СПРЕЙ ПРОТИВ БРАДАВИЦИ/WARTNER СПРЕЙ ПРОТИВ БРАДАВИЦИ

Отстранява брадавиците;

Напълно замразява брадавиците само с едно приложение;

Достатъчен за третиране на до 12 брадавици.

Прочетете цялата листовка с указания преди да използвате Wartner.

Информация за брадавиците

Брадавиците са безобидни кожни образувания, причинявани от човешкия папилома вирус (HPV). Те са различни видове, но най-широко разпространени са така наречените обикновени брадавици. Те имат сърцевина от съединителна тъкан, която се изхранва от кръвоносни съдове и е покрита с външен слой от кожна тъкан.

Обикновените брадавици се разпознават по грапавата им повърхност, наподобяваща карфиол. Обикновено те се появяват по ръцете, коленете и лактите.

Брадавиците на ходилото са подобни на обикновените брадавици, но се появяват единствено по долната страна на ходилото или долната страна на пръстите на краката. Тяхната повърхност е по-плоска и често са болезнени, поради създаващия се при ходене натиск.

Брадавиците засягат от 7 до 10% от цялото население. Най-чести са при деца и юноши. Те са силно заразни и може да се появят с по-голяма честота, когато защитните сили на организма са отслабени. Брадавиците може да се предават при директен контакт между хора или от едно инфектирано място на друго по собственото тяло. Повече от 50% от брадавиците изчезват до 2 години без лечение. Въпреки това, голяма част от хората предпочитат да ги третират веднага щом се появят, тъй като те имат неприятен външен вид, а в случая с брадавиците на ходилото - могат да бъдат и болезнени.

Има два основни начина за третиране на брадавици; първият е използване на продукти, съдържащи киселини, които се прилагат директно върху брадавицата; вторият е оперативно отстраняване от медицински специалист, което се осъществява посредством лазерна терапия, изгаряне или криотерапия (замразяване с течен азот). Wartner е безопасен и ефективен метод за домашно третиране, основан на криотерапия.

Как работи Wartner?

Wartner третира брадавиците със същия метод на замразяване, използван от лекарите:

  1. Wartner моментално и напълно замразява брадавицата. Когато притиснете дунапреновия апликатор към брадавицата, кожата може да побелее, а в резултат от замразяването може да се появи леко болезнено и парещо усещане. Нормалния цвят на кожата се възвръща след отстраняване на апликатора. Болезненото и парещо усещане бързо ще отмине, като трябва да изчезне напълно до 24 часа.
  2. Възможно е замразеното място да почервенее след процедурата. В резултат от замразяването до няколко дни под брадавицата се образува мехур, който обаче може да не е видим с просто око.
  3. Третираната брадавица трябва постепенно да изчезне или да падне през следващите 10 до 14 дни, като под нея се разкрива здрава, нова кожа.

Странични ефекти:

Както при всички методи на замразяване, е възможно кожата да побелее временно.

Важно е да използвате продукта точно според указанията, тъй като по-дългият контакт със замразяващ продукт може да увреди горните слоеве на кожата и да причини поява на белези и/или увреждане на нервите.

Ако здрава кожа на пръстите на ръцете/краката е в контакт с продукта (което може да стане при задържане на апликатора по-дълго от указаното) това може да доведе до локална некроза на тъканта.

Следователно е важно да задържите дунапреновия апликатор върху брадавицата най-много 20 секунди, но не по-малко от 10 секунди. Вижте таблицата за определяне на времето за третиране.

Предупреждение: Определени случаи, при които не трябва да използвате Wartner:

Посъветвайте се с лекар преди да използвате Wartner, ако не сте 100% сигурни дали кожното образувание е брадавица.

Този продукт трябва да се прилага единствено от възрастни.

Да не се използва при деца под 4 годишна възраст.

Да не се използва при бременност и кърмене.

Да не се използва от диабетици, тъй като замразеният участък от кожа може да не се възстанови така бързо или напълно. Хора с лошо кръвообращение трябва да се посъветват с лекар преди да използват Wartner.

Не използвайте върху участъци с тънка или чувствителна кожа, като лице, шия, подмишници, гърди, седалище и гениталии. Не използвайте върху раздразнена кожа или върху участък, който е инфектиран, зачервен или показва признаци на възпаление като сърбеж или подуване.

Да не се използва при брадавици, от които има израснали косми, белези по рождение, тъмно бенки, пигментирана кожа или други предпазни кожни нарушения с необичаен външен вид.

Предпазни мерки:

Посъветвайте се с Вашия лекар, когато имате съмнение дали кожното образувание е брадавица.

Подходящ само за външно приложение; да не се поглъща или вдишва, да се използва само в добре вентилирани помещения.

Незабавно измийте ръцете си (с изключение на третирания участък) след употреба.

Използвайте Wartner само заедно със специалните дунапренови апликатори, налични във всяка опаковка.

Използвайте един дунапренов апликатор за всяка брадавица. Използвайте апликатора само веднъж.

Ако брадавицата е на горната част на ръката, бавно раздвижвайте пръстите си по време на приложение.

Трябва да се избягва контакт със здравата кожа около третираната брадавица.

Не прилагайте твърде голям натиск, когато притискате апликатора към брадавицата.

Не засягайте областта около брадавицата.

Апликаторът трябва да се задържи най-много 20 секунди или за по-малко, в случай че брадавицата или кожата около нея побелеят.

Когато има много брадавици в близост една до друга, особено ако са на ръката - третирайте ги една по една с интервал от 2 седмици между третиранията.

Старите и големи брадавици се премахват трудно; обикновено те имат нужда от повече от едно третиране с Wartner.

Ако се налага повече от едно приложение, повторете третирането след 2 седмици. Не третирайте една и съща брадавица повече от три пъти общо. Посъветвайте се с лекар, ако след три третирания не е настъпило подобрение.

Срокът на годност и номерът на партидата са отбелязани на опаковката и на дъното на аерозолния флакон.

Wartner съдържа силно запалими съставки: използвайте този продукт в проветриви помещения, на разстояние поне от 1 метър от открит пламък, нагорещени предмети, пряка слънчева светлина, източници на статично електричество и електричество, включително светлини. Не пушете и не дръжте запалени цигари в близост до него. По време на употреба не излагайте на температури над 50 °С (напр. електрическо осветление). За предпочитане е флаконът да се държи в изправено положение в свободното пространство, на разстояние от тялото, отколкото да се поставя върху твърда повърхност.

Не пробивайте или изгаряйте опаковката дори и след употреба. Да се съхранява на безопасно място.

Да се съхранява на место, недостъпни за деца.

Комплектът съдържа:

Аерозолен флакон със смес от диметил етер и пропан, които са безвредни за околната среда;

1 държач за апликатор за многократна употреба, с които се прилагат дунапреновите апликатори;

12 дунапренови апликатора за еднократна употреба, достатъчни за 12 третирания;

Тази листовка, съдържаща подробна информация за брадавиците, за Wartner, за начина му на действие и за правилната му употреба при третиране на брадавици.

Указания за употреба:

Прочетете цялата листовка с указания преди да използвате Wartner

Обикновено брадавиците изчезват 10 до 14 дни след третиране с Wanner. Старите и големите брадавици често се нуждаят от повече от едно прилагане на Wartner. Ако брадавицата или част от нея не е изчезнала 14 дни след лечението, може отново да използвате Wartner без опасност за Вашето здраве. Използвайте всеки апликатор само за едно третиране, след което го изхвърлете. Посъветвайте се с лекар, ако след три третирания не е настъпило подобрение.

След употреба:

Поддържайте третираното място чисто;

Може да плувате и да се къпете;

Не разчопляйте или разчесвайте третираното място;

Ако е необходимо покрийте мехурите с лепенка; не пробивайте мехурите. Посъветвайте се с Вашия лекар, ако болезненото и парещо усещане се задържи или настъпи друго усложнение.

Определете времето за третиране от долната таблица

Диаметър на брадавицата       Време за третиране

по-малки от 2.5 mm     10 секунди

от 2.5 mm до 5 mm

15 секунди

по-големи от 5 mm      максимум 12 секунди

ЛЕСНА УПОТРЕБА В 3 СТЪПКИ:

СТЪПКА 1

Хванете синия край на дунапреновия апликатор между палеца и показалеца и го стиснете докато се появи малък отвор.

Поставете отвора на дунапреновия апликатор в щифта на държача на апликатора докато щифтът вече не се вижда.

СТЪПКА 2

Задръжте аерозолния флакон в изправено положение, на разстояние от Вашето тяло и от открит пламък, нагорещени предмети, пряка слънчева светлина или източници на електричество. Поставете държача заедно с апликатора в отвора отгоре на аерозолния флакон, докато апликаторът вече не се вижда. Докато държите дъното на аерозолния флакон с една ръка, натиснете здраво държача с другата за 3 секунди (пребройте от 21 до 23). Ще чуете свистящ звук при натискането. Отстранете държача с дунапреновия апликатор от вентила. Дунапреновият апликатор е напоен със студена течност и започва кондензация. Тази кондензация не е опасна.

СТЪПКА 3

Незабавно след като отстраните апликатора от вентила, го притиснете нежно върху брадавицата. Осигурете непрекъснат контакт с третираното място.

Дунапреновият апликатор трябва да се прилага върху мястото, толкова дълго колкото е посочено в таблицата.

В резултат на замразяването се появява леко болезнено и парещо усещане.

След приключване на третирането, изчакайте 2 минути преди да отстраните дунапреновия апликатор от държача, като използвате салфетка.

Изхвърлете дунапреновия апликатор след еднократна употреба. Не го използвайте повторно и не пипайте върха му с голи ръце, за да се предпазите от повторно заразяване на кожата с вируса на брадавиците.

Производител: Omega Teknika, Ирландия.

 

Доставка и плащане

Доставката в рамките на България се извършва с куриерски фирми Спиди и Еконт, по избор на купувача:

От куриерска фирма Спиди до адрес на купувача или до офис на куриерската фирма.

От куриерска фирма Еконт до офис на куриерската фирма.

 

Доставка до избрана аптека * 

Безплатна

Покупка на стойност над 80 лв. с ДДС

Безплатна


* Избраните аптеки са в гр. София

 

Speedy при поръчка на стойност до 80 лв.

Спиди    До офис   До адрес
до 1кг     4,69лв     5,69лв
Oт 1кг до 2кг     4,99лв     6,99лв
От 2кг до 3кг     5,99лв     7,99лв
Oт 3кг до 6кг     7,99лв   11,19лв
От 6кг до 10кг   12,99лв   13,29лв
От 10кг до 20кг   13,59лв   19,39лв

**Максимално допустимото единично тегло на пратка е 20 кг

Econt при поръчка на стойност до 80лв (възможност за поръчка само до офис на куриера)

Еконт       До офис
до 1кг          7,99лв
От 1 до 2кг          7,99лв
От 2кг до 3кг          8,19лв
Oт 3кг до 6кг          9,99лв
От 6кг до 10кг        14,99лв
От 10кг до 20кг        15,59лв

**Максимално допустимото единично тегло на пратка е 20 кг

5
Rating:
100% of 100
Напишете вашето мнение
Какво е Вашето мнение за:ВАРТНЕР СПРЕЙ КЛАСИК
Вашият рейтинг
Вижте всички 2 отзиви
Най-полезни отзиви на клиенти Напиши отзив
  1. Оценка
    100%
    ВАРТНЕР СПРЕЙ КЛАСИК
    Много добър
    By Ивелина
    on
  2. Оценка
    100%
    ВАРТНЕР СПРЕЙ КЛАСИК
    Върши страхотна работа
    By Бойчо милушев
    on