КОЛИЙФ ВИТАМИН D3 КАПКИ 20МЛ

Безплатна доставка за над 50лв.
Тегло
0.500 кг
Код
82885
13,44 лв.

Vitamin D е важен за човешкото тяло, за да може то да изпълнява птимално своите функции. Той е отговорен за нормалното развитие на костите и зъбите при бебетата и малките деца и поддържа в добро състояние костната система и строежа на зъбите при бременните и кърмещи майки. Vitamin D спомага за нормалното усвояване на фосфор и калций, и поддържа нормална неговата концентрация в кръвта.  Vitamin D помага за правилното функциониране на имунната система. Vitamin D подпомага организма в борбата с остеопорозата, при възстановяване след прекарани фрактури, някой сърдечносъдови нарушения, както и оказва благоприятно въздействие като съпътстваща терапия при злокачествени заболявания.

 

600 капки 

БЕЗ добавена захар, оцветители и консерванти

2μg (80IU) за 1 капка

150 дневни дози за бебета и деца / количество за 5 месеца

120 дневно дози за бременни и кърмещи майки/  количество за 4 месеца

Хранителна добавка


Световните стандарти в медицинската практика препоръчват допълнителен прием на Vitamin D за всчики бебета и малки деца от 0 месеца до 5 години  при липсата на специални нарушения в растежа от 200 до 350 IU на ден, както при необходимост (доказан дефицит ) може да бъде увеличен до 1000 IU и за всички бременни и кърмещи майки от 400 до 600 IU на ден. Обичайната доза за възрастни е 400 IU на ден, акто в периодите на интензивен растеж 16-22 г. може да бъде 600 IU на ден.

Colief® Vitamin D3 капки за бебета са  създадени, както да задоволят повишените нужди от Vitamin D при наличието на установен дефицит, също така и да осигурят оптимална концентрация на  Vitamin D в организма  наложен от различни обстоятелства : интензивен растеж в кърмаческа, детска и ученическа възраст, бременност и кърмене, възстановяване след фрактури или заболявания, неправилен хранителен и/или двигателен режим. Colief® Vitamin D3 капки за бебета са идеални за предпазване от рахит и  подсилване на имунната защита.

Състав:

Colief® Vitamin D3 капки за бебета:Пречистено кокосово олио , Vitamin D3 (Cholecalciferol).

Начин на употреба:

Colief® Vitamin D3 капки за бебета се приемат през устата директно или, смесени с храна или напитка (вода, плодов сок). При малки бебета  се дават (накапват) директно в устата с помощта на капкомера на шишето. За коректно дозиране шишето се държи вертикално, за правилно отмерване на капките =>

Бебета и малки деца: 4 капки веднъж на ден (8μg/320IU vitamin D3)

Бременни и кърмещи майки : 5 капки веднъж на ден (10μg/400IU vitamin D3), при необходимост е допустим приема до 8 капки веднъж на ден (16μg/640 IU vitamin D3)

При възрастни : 5 капки веднъж на ден (10μg/400IU vitamin D3)

При възстановяване след фрактури или заболявания, интензивен растеж, при остеопороза за подобряване на костната плътност : По лекарска препоръка  до 15 капки капки веднъж на ден (30μg/1200IU vitamin D3)

Допълнителна информация:

Не превишавайте препоръчания прием. Не е подходящ за кърмачета на възраст под 1 месец, освен ако не са под медицинско наблюдение или препоръка, или за кърмачета, които консумират 500 мл или повече млека на ден. Хранителната добавка не е заместител на разнообразна диета и здравословен начин на живот. Не съдържа ароматизанти / добавена захар /консерванти / оцветители. Дръжте далеч от деца. Дръжте капачката затворена, когато не се използва. Не използвайте, ако капачката на капачката е счупена. Ако имате някакви притеснения относно приемането на витамин D или даването му на кърмачета / малки деца, трябва да потърсите професионален медицински съвет.

Доставка и плащане

Доставка до избрана аптека

Независимо от теглото

Безплатна

Покупка на стойност над 50 лв. с ДДС

До 1 кг.

Безплатна

Покупка на стойност над 100 лв. с ДДС

До 3 кг.

Безплатна

Покупка на стойност над 200 лв. с ДДС

до 6 кг.

Безплатна

Speedy

До адресДо офис на Speedy

до 1 кг.

4.85 лв.

3.45 лв

до 3 кг.

5.80 лв.

3.45 лв.

до 6 кг.

8.79 лв.

4.95 лв.

до 10 кг.

10.85 лв.

6.19 лв

до 20 кг.

16.35 лв.

11.30 лв.

  • При предварително заплащане с карта. Избраните аптеки са в гр. София и гр. Перник.

  • **Максимално допустимото единично тегло на пратка е 20 kg.

0
Rating:
% of 100
Напишете вашето мнение
Само регистрирани потребители могат да оставят отзиви. Моля влезте в профила си или си направете регистрация