ЕЛФЕЯ БИО КОКОСОВО МАСЛО 500МЛ

Безплатна доставка за над 80 лв.
Код
85286
15,39 лв.

Студенопресованото кокосово масло има много полезни за организма свойства – както при вътрешна консумация, така и при абсорбиране от кожата и косата. Именно заради това то добива такава световна популярност в кулинарията и козметиката.

Кокосовото масло съдържа над 90% наситени мастни киселини. От тях 50% са лауринова киселина – тя е изключително полезна за балансиране на нивата на холестерола в кръвта. Няма друго масло с толкова високо съдържание на лауринова киселина. Важно свойство на кокосовото масло е, че не се окислява при печене и пържене за разлика от повечето мазнини, които са изградени от дълговерижни наситени мастни киселини. Маслото от кокос е изградено предимно от средноверижни мастни киселини. Знае се, че дълговерижните мастни киселини водят до завишаване на лошия холестерол (LDL) в организма, което от своя страна повишава риска от сърдечно съдови заболявания. За сметка на това средноверижните мастни киселини се преобразуват в добър холестерол (HDL). Това подобрява и усвояването на мазнини от организма и храносмилането. Кокосовото масло има много висока точка на горене и това го прави една от най-добрите и полезни мазнини за готвене.

Външно, кокосвото масло се абсорбира лесно от кожата, омекотява и подобрява бариерните й функции, без да запушва порите. Кокосовото масло е лесно за нанасяне поради ниската си точка на топене – при контакт с тялото се втечнява и лесно попива при лек масаж в кожата. Маслото подхранва и възстановява външния слой на епидермиса. Заздравената по този начин кожа е по-малко слконна към дехидратация и раздразнения. Kокосовото масло е мощен антиоксидант, който подмладява организма и тялото и намалява нуждите от витамин Е. Не случайно то е и честа съставка в натуралните сапуни – има силни естествени противогъбични и антибактериални качества. При масаж, кокосовото масло има лек охлаждащ ефект, намалява болките в ставите и мускулите, а приятният екзотичен аромат успокоява нервната система.

Кокосовото масло е лесен за употреба универсален продукт от природата – както за готвене, така и за разкрасяване. Именно затова е и толкова удобен за всяка жена и във всеки дом.

  • 100% ОРГАНИЧНО
  • 100% НАТУРАЛНО
  • БЕЗ КОНСЕРВАНТИ
  • БЕЗ ПАРФЮМ
  • БЕЗ ОЦВЕТИТЕЛИ
  • НЕ Е ТЕСТВАНО НА ЖИВОТНИ
  • ПОДХОДЯЩО ЗА ВСЕКИ ТИП КОЖА
  • ПОДХОДЯЩО ЗА КУЛИНАРНИ ЦЕЛИ
  • ПОДХОДЯЩО ЗА ДИРЕКТНА КОНСУМАЦИЯ

100% ОРГАНИЧНО кокосово масло

  • ПОДХОДЯЩО ЗА ВСЕКИ ТИП КОЖА
  • ПОДХОДЯЩО ЗА КУЛИНАРНИ ЦЕЛИ
  • ПОДХОДЯЩО ЗА ДИРЕКТНА КОНСУМАЦИЯ

Кокосовото масло се извлича от ядката на кокосовия орех чрез пресоване. Най-разпространено е производството на кокосово масло във Филипините и Малайзия. Днес милиони хора по цял свят използват кокосовото масло като основна мазнина за готвене. При ниски температури (под 24 ºC), кокосовото масло има кремообразна до твърда текстура (под 18 ºC) и бял цвят, а при високи градуси (над 25ºC) наподобява олио и има чист прозрачен цвят. Масовото кокосово масло по-често е горещо пресовано – причината е, че така се извлича с 90% повече мазнина от ядката и крайният продукт е много по-достъпен ценово. Този метод на пресоване е ефективен по отношение на количество/цено, но не и качество. Полезните вещества и свойства на кокосовото масло се запазват само когато то е извлечено посредством студено пресоване.

Доставка и плащане

Доставката в рамките на България се извършва с куриерски фирми Спиди и Еконт, по избор на купувача:

От куриерска фирма Спиди до адрес на купувача или до офис на куриерската фирма.

От куриерска фирма Еконт до офис на куриерската фирма.

 

Доставка до избрана аптека * 

Безплатна

Покупка на стойност над 80 лв. с ДДС

Безплатна


* Избраните аптеки са в гр. София

 

Speedy при поръчка на стойност до 80 лв.

Спиди    До офис   До адрес
до 1кг     4,69лв     5,69лв
Oт 1кг до 2кг     4,99лв     6,99лв
От 2кг до 3кг     5,99лв     7,99лв
Oт 3кг до 6кг     7,99лв   11,19лв
От 6кг до 10кг   12,99лв   13,29лв
От 10кг до 20кг   13,59лв   19,39лв

**Максимално допустимото единично тегло на пратка е 20 кг

Econt при поръчка на стойност до 80лв (възможност за поръчка само до офис на куриера)

Еконт       До офис
до 1кг          7,99лв
От 1 до 2кг          7,99лв
От 2кг до 3кг          8,19лв
Oт 3кг до 6кг          9,99лв
От 6кг до 10кг        14,99лв
От 10кг до 20кг        15,59лв

**Максимално допустимото единично тегло на пратка е 20 кг

0
Rating:
% of 100
Напишете вашето мнение
Какво е Вашето мнение за:ЕЛФЕЯ БИО КОКОСОВО МАСЛО 500МЛ
Вашият рейтинг