ЕЛФЕЯ БИО ЕТЕРИЧНО МАСЛО ОТ ЕВКАЛИПТ 15МЛ

Безплатна доставка за над 80 лв.
Код
85291
9,29 лв.

Етеричното масло от евкалипт има широк спектър от приложения.

В ролята си на мощен антисептик маслото от евкалипт може да ни предпази от инфекции и да ускори зарастването на различни рани. То бързо облекчава и сърбежа при ухапване от насекоми. Нанасяме няколко капки върху засегнатата част от кожата и втриваме. За малки участъци то може да се ползва директно, а за третиране на по-големи зони – разредете 1:10 с базово масло (например кокосово или бадемово). При открити или дълбоки рани – потърсете лекарска помощ.

Евкалиптовото масло може да се използва в състава на мехлеми, като масажно масло, при производството на паста за зъби, вода за уста, парфюми, ароматизатори за стая и като средство за отблъскване на насекоми. Все по-често то присъства като съставка и в много перилни препарати, сапуни и препарати за почистване на петна.

Прибавянето на капки евкалиптово масло към почистващите препарати за дома ги прави по-ефикасни, тъй като има гермицидни свойства – отлично премахва повечето домашни микроби. Можете да добавите етерично масло от евкалипт към омекотител за дрехи, към спрей за почистване на повърхности или към разтвор за почистване на под.

Сладкият и ободрителен аромат на евкалиптовото масло има успокояващ ефект върху ума и тялото. То помага за подобряване на настроението и намалява последствията от психическото и физическото изтощение. Добавя се към топла вана (7-15 капки), прилага се в арома лампи или ако нямате такава – сипете няколко капки в купа с вода и поставете на парното да се изпари.

Използвано като масажно средство, маслото от евкалипт доказано облекчава мускулните болки. Полезно е и при лечението на артрит, навяхвания и изкълчвания. Смесете с базово масло според нуждите ви – колкото по-концентрирано, толкова по силен ефект ще има.

Eucalyptus globulus oil

Да не се приема вътрешно. Да не се използва за деца под 3г. възраст, бременни, кърмещи и хора с изразена чувствителност към етерични масла. Не е препоръчително за хора с високо кръвно налягане и епилептици.

 

 

Eтepичнoтo eвĸaлиптoвo мacлo ce дoбиpa oт pacтeниeтo Еuсаlурtuѕ glоbuluѕ oт ceмeйcтвo Муrtасеае и e извecтнo oщe c нaимeнoвaниятa cиня дъвĸa или тacмaнийcĸa cиня дъвĸa. B apoмaтepaпиятa тo cпoмaгa зa изчиcтвaнeтo нa yмa и пoвишaвaнe нa ĸoнцeнтpaциятa. Eвĸaлиптoвoтo мacлo пoмaгa мнoгo пpи диxaтeлни пpoблeми, възпaлeния, бoлĸи в мycĸyлитe, peвмaтизъм, глaвoбoлиe, нepвнo изтoщeниe и ĸoжни oбpиви. Eвĸaлипът имa яcнa, ocтpa, cвeжa и мнoгo xapaĸтepнa миpизмa. Macлoтo мy e блeдo жълтo нa цвят c вoдниcт виcĸoзитeт.  Eвĸaлиптoвoтo мacлo имa oxлaждaщ ефект и пoмaгa пpи тpecĸa, мигpeнa и мaлapия. Ha диxaтeлнaтa cиcтeмa пoмaгa пpи ĸaшлицa, acтмa, инфeĸции нa гъpлoтo и cинyзит.

Етеричните масла не са лекарство. Техните благотворни свойства подпомагат много състояния на духа и тялото и имат приятен аромат. Използвайте с внимание и умереност.

 

Доставка и плащане

Доставката в рамките на България се извършва с куриерски фирми Спиди и Еконт, по избор на купувача:

От куриерска фирма Спиди до адрес на купувача или до офис на куриерската фирма.

От куриерска фирма Еконт до офис на куриерската фирма.

 

Доставка до избрана аптека * 

Безплатна

Покупка на стойност над 80 лв. с ДДС

Безплатна


* Избраните аптеки са в гр. София

 

Speedy при поръчка на стойност до 80 лв.

Спиди    До офис   До адрес
до 1кг     4,69лв     5,69лв
Oт 1кг до 2кг     4,99лв     6,99лв
От 2кг до 3кг     5,99лв     7,99лв
Oт 3кг до 6кг     7,99лв   11,19лв
От 6кг до 10кг   12,99лв   13,29лв
От 10кг до 20кг   13,59лв   19,39лв

**Максимално допустимото единично тегло на пратка е 20 кг

Econt при поръчка на стойност до 80лв (възможност за поръчка само до офис на куриера)

Еконт       До офис
до 1кг          7,99лв
От 1 до 2кг          7,99лв
От 2кг до 3кг          8,19лв
Oт 3кг до 6кг          9,99лв
От 6кг до 10кг        14,99лв
От 10кг до 20кг        15,59лв

**Максимално допустимото единично тегло на пратка е 20 кг

0
Rating:
% of 100
Напишете вашето мнение
Какво е Вашето мнение за:ЕЛФЕЯ БИО ЕТЕРИЧНО МАСЛО ОТ ЕВКАЛИПТ 15МЛ
Вашият рейтинг